ua en ru

В Україні розпочався весняний призов на строкову службу

В Україні розпочався весняний призов на строкову службу Фото: призовний вік становить від 20 до 27 років

Заклик триватиме з 5 травня до 30 червня

В Україні сьогодні, 5 травня 2016 року розпочався весняний військовий призов у армію України та інших військових формуваннях. Про це повідомляється в указі президента України №122 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2016 році" від 2016 року.

В Україні почався закликФото: В Україні почався призов в армію

Згідно з указом, призов в армію триватиме з 5 травня до 30 червня.

"Призову підлягають громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від строкової служби", - говориться в указі.


Також указом президента україни було доручено Кабінету Міністрів України визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів в 2016 році, а також разом з обласними і Київською міською державними адміністраціями забезпечити виконання заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням в 2016 році чергових призовів громадян України на строкову військову службу

Нагадаємо, в кінці квітня Міністерство оборони України затвердило кількість призовників і обсяг витрат на них навесні 2016 року.

Про нововведення весняного призову в армію України читайте у нас на Styler.