ua en ru

В Україні почали діяти нові вимоги до виробництва шоколаду і какао

В Україні почали діяти нові вимоги до виробництва шоколаду і какао Фото: шоколад (roshen.com)

Європейські вимоги є обов'язковими для виконання

З 1 січня 2018 року в Україні почали діяти європейські вимоги до продуктів з какао і шоколадом. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні на своїй сторінці Facebook.

"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов'язковими для виконання", - наголошується в повідомленні.

Таким чином, згідно з Директивою №2000/36/ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС, "шоколадом" може називатися тільки той продукт, в якому міститься не менше 35% какао-продуктів, у молочному шоколаді має бути не менше 25% какао-продуктів не менше 14% молочних продуктів, а в білому не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. Крім цього, в шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду.

Також, згідно європейським вимогам, какао може бути названий продукт, в якому масова частка какао-масла становить не менше 20%.

Шоколад – це харчовий продукт, отриманий із какао-продуктів і цукру, який містить не менше ніж 35% загальної кількості...

Опубліковано European Union in Ukraine 3 січня 2018 р.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і частини зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в листопаді 2017 року склало 20,8 тис. тонн. Це на 6,4% більше аналогічного періоду 2016 року.