ua en ru

В Україні з початку тижня на пожежах загинуло 33 особи, - ДСНС

В Україні з початку тижня на пожежах загинуло 33 особи, - ДСНС Фото: гасіння пожежі (УНІАН)

Тільки за добу виникло 50 пожеж

В Україні з початку тижня на пожежах загинуло 33 особи. Про це зазначається в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"З початку тижня в Україні на пожежах загинуло 33 людини. Лише за добу 15 листопада в житловому секторі країни виникло 50 пожеж, в результаті яких загинули 10 осіб, а ще 3 - постраждало", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією рятувальників, кожна п'ята пожежа завершилась смертю. За минулу добу 16 листопада - семеро загиблих.

У прес-службі ДСНС наголосили, що основними причинами виникнення загорянь і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті.

Крім того, з настанням опалювального сезону така причинно-наслідковий зв'язок яскраво виражається різким зростанням статистичних показників смертності на побутових пожежах. Найчастіше жертвами пожеж стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

"Всього з початку року показник загиблих і постраждалих на пожежах становить вже 1 348 тис. і 1 тис. 257 осіб відповідно", - резюмували в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні за тиждень з 6 по 12 листопада, на пожежах загинуло 42 людини. Крім того, було ліквідовано 927 пожеж, врятовано на пожежах 36 осіб.