ua en ru

В Україні з початку року на пожежах загинули майже 1,4 тис. осіб

В Україні з початку року на пожежах загинули майже 1,4 тис. осіб Фото: гасіння пожежі (УНІАН)

В осінньо-зимовий період ДСНС фіксує різке збільшення кількості загиблих на пожежах

В Україні з початку 2017 року на пожежах загинуло 1 371 чоловік. Про це зазначається в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Всього з початку року внаслідок пожеж загинули вже майже 1400 осіб, а постраждали - понад 1200 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації прес-служби ДСНС, в осінньо-зимовий період фіксується різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі. Так, тільки за минулу добу в країні загинули 8 осіб.

Наголошується, що основними причинами виникнення пожеж в приміщеннях є порушення громадянами правил пожежної безпеки при експлуатації електрообігрівачів та печей, а також куріння в приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перевантаження або несправності електромережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні за тиждень з 13 по 19 листопада, на пожежах загинуло 35 осіб. Крім того, зазначається, що протягом тижня піротехніки ДСНС здійснили 292 виїзди, в ході яких виявили, вилучили та знищили 4 675 тис. вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.