ua en ru

Україні можуть надати додаткову партію летальної зброї

Україні можуть надати додаткову партію летальної зброї Фото: Курт Волкер (flickr.com-gcmcphotos)

Представники фракцій ВР провели зустріч зі спецпредставником Держдепу США по Україні Куртом Волкером

Представники політичних фракцій провели зустріч зі спеціальним представником державного департаменту США щодо України Куртом Волкером, під час якої обговорювалось питання надання Україні летальної зброї від США. Про це РБК-Україна повідомило джерело у кулуарах парламенту.

"Під час зустрічі з Волкером обговорювався ряд питань. Представники політичних фракцій, хотіли сказати пару слів подяки та поставити запитання. Питання стосувалось полонених та джавелінів", - розповіло джерело.

Зокрема, на зустрічі спецпредставник США заявив про надання Україні додаткової партії зразків летальної зброї від США. Умовою отримання зброї є ухвалення законопроекту про антикорупційний суд.

"Умови: подалання корупції, прийняття закону про антикорупційний суд. Є декілька напрямків для парламенту: по-перше, співпраця по безпековим питанням, по-друге, це очищення від корупції", - підкреслило джерело.

Нагадаємо, як повідомлялося, президент України Петро Порошенко візьме участь у випробуваннях комплексів Javelin (Джавелін) до кінця травня.