ua en ru

В Україні до кінця року можуть сформувати майже 700 територіальних громад

В Україні до кінця року можуть сформувати майже 700 територіальних громад Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

250 громад очікують рішення ЦВК

В Україні до кінця 2017 року може бути створено 665 об'єднань територіальних громад. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передает "Урядовий портал".

За словами Зубка, 250 громад очікують рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про призначення місцевих виборів восени цього року. Якщо буде позитивне рішення ЦВК, на кінець року в Україні буде близько 665 громад.

"Тим громадам, які були обрані навесні 2017 року, сьогоднішнім урядовим розпорядженням ми даємо можливість коригувати перспективний план, і таким чином затвердити прямі міжбюджетні відносини та розрахунки з держбюджетом", - заявив Зубко.

Відповідно до внесених змін, уточнюється склад Борзнянської, Козелецької, Куликовської і Менської громад. Також перспективний план доповнюється Плисковской і Калинівської громадами. Поки не внесені Новобасанская і Бобровицька громади через судові процеси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках децентралізації в Україні завершується формування 140 об'єднаних територіальних громад.