ua en ru

В Україні до кінця року побудують майже 100 житлових комплексів для військових

В Україні до кінця року побудують майже 100 житлових комплексів для військових Фото: Міністерство оборони України (РБК-Україна)

Міністерству оборони України виділено 1 млрд гривень на будівництво житлових комплексів

Для військовослужбовців за контрактом планується побудувати 91 житловий комплекс з казармами покращеного планування на близько 11 тис. ліжко-місць. Про це сьогодні, 2 листопада, повідомив начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олег Галушко, передає пресс-служба Міністерства оборони України.

Галушко нагадав, що Міністерству оборони України виділено 1 млрд гривень на будівництво житлових комплексів для військовослужбовців військової служби за контрактом.

Так, на виконання зазначеного розроблено план будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців військової служби за контрактом, який у вересні затвердив міністр оборони України Степан Полторак.

Повідомляється, що планом передбачено будівництво 91 житлового комплексу в 21 області України для розміщення особового складу, тобто близько 11 000 ліжко-місць.

Галушко додав, що проектом держбюджету на 2018 рік передбачено виділення ще 1,3 млрд гривень на будівництво 93 таких житлових комплексів для військовослужбовців військової служби за контрактом.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко анонсував зведення 100 військових гуртожитків за стандартами Північноатлантичного Альянсу вже в 2017 році.