ua en ru

В Україні з 1 червня скасовуються спецпенсії, - Мінсоцполітики

В Україні з 1 червня скасовуються спецпенсії, - Мінсоцполітики Фото: Павло Розенко

Припиняється виплата спецпенсій депутатів, міністрів, суддів, прокурорів, митників, податківців та інших чиновників

Пенсійний фонд України з 1 червня 2015 р. припиняє призначення спецпенсій депутатів, міністрів, суддів, прокурорів, митників, податківців та інших чиновників. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служби відомства.

Розенко нагадав, що закон, прийнятий Верховною Радою в березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

"Ми виконали норму Закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не прийняв. Тому з 1 червня 2015 року Пенсійний фонд України припиняє призначати пенсії за спеціальними законами. З червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися у відповідності з Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", як всім звичайним людям", - заявив Розенко, зазначивши, що ця норма не стосується вчених і військовослужбовців.

Нагадаємо, в березні народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому урядовий законопроект № 2212 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення".