ua en ru

В Україні закінчився термін підключення місцевих органів до реєстрів Мін'юсту

В Україні закінчився термін підключення місцевих органів до реєстрів Мін'юсту Фото: реєстр

Тепер чиновники не мають права вимагати у заявників довідки

В Україні сьогодні, 1 жовтня, закінчується термін, виділений представникам районних адміністрацій та Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) для підключення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр юстиції України Павло Петренко.

"1 жовтня... закінчується термін, виділений представникам райдержадміністрації та ЦНАПів для підключення до реєстрів", - написав він.

Таким чином, з 1 жовтня чиновники не мають права вимагати від заявника довідок і виписок, оскільки всю інформацію вони можуть отримати безпосередньо з реєстрів Мін'юсту.

"Представники місцевої влади мали досить часу, щоб раз і назавжди позбутися від гори непотрібних папірців і спростити життя мільйонам українців. І більшість цією можливістю, на жаль, не скористалися", - зазначив Петренко.

Станом на 29 вересня до майнового реєстру підключено трохи більше третини центрів надання адміністративних послуг і лише кожна десята РДА. До бізнес-реєстру підключилося ще менше - 84 райдержадміністрації (17% від усієї кількості), і жодного ЦНАП.

"Як ми і попереджали, з завтрашнього дня Уряд жорстко поставить питання про персональну відповідальність місцевих чиновників, які не забезпечили підключення та ліквідації бюрократії та корупції", - підкреслив міністр.

Друзі!1 жовтня, тобто вже завтра, спливає термін виділений представникам райдержадміністрації та ЦНАПів для підключенн...

Posted by Павло Петренко on 30 сентября 2015 г.

Нагадаємо, з листопада 2014 р. в Україні відкрили вільний доступ до реєстру нерухомості.