ua en ru

В Україні від грипу померли 289 людей

В Україні від грипу померли 289 людей Фото: грип в Україні

Усі померлі не мали щеплень проти грипу

З початку епідемічного сезону в Україні від грипу померло 289 людей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 289 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 4 дітей віком до 17 років (у Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській областях) та 2 вагітних (у Запорізькій та Кіровоградській областях).

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області - 40 випадків, місті Києві - 33, в областях Черкаській - 20, Донецькій - 19, Львівській - 18", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами "Грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 160 тисяч осіб (4,3% від захворілих), з них до 65,0 % становлять діти віком до 17 років.

Нагадаємо, у Києві з 8 по 14 лютого зареєстровано близько 22,5 тисячі хворих на грип і ГРВІ, що на 29,5% нижче епідемічного порогу.