ua en ru

В Україні від грипу померли 176 людей

В Україні від грипу померли 176 людей Фото: грип

З них 2 дітей віком до 17 років

З початку епідемічного сезону за оперативними даними в Україні зареєстровано 176 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"Ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) - 152 випадки. Найбільша кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, Рівненській - 11 та м. Києві - 11", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакциновано проти грипу 124 927 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років - 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги у 20 регіонах України.