ua en ru

В Україні від грипу та ГРВІ за тиждень померли 6 осіб

В Україні від грипу та ГРВІ за тиждень померли 6 осіб Фото: зареєстровано 6 летальних випадків від грипу

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано у Волинській області

Протягом тижня (2-8 січня 2017 року) від захворювань на грип та ГРВІ в Україні померли 6 осіб. Про це йдеться у звіті Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров'я України.

Відзначається, що було зареєстровано 6 летальних випадків від грипу: в Черкаській, Донецькій областях по 1 випадку, в Запорізькій, Львівській - по 2 випадки, з них 1 дитина.

"За звітний 1 тиждень на грип та ГРВІ захворіло 250 227 осіб, з них 52,6% становлять діти у віці до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України становить 587,5 на 100 тисяч населення, що на 32,2% менше, ніж минулого тижня. Можна побачити закономірну тенденцію до зменшення захворюваності на першому тижні року, що пов'язано з новорічними святами і канікулами в навчально-виховних закладах, проте це не завжди відображає реальну картину", - підкреслюється в повідомленні.

Так, згідно зі звітом, найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Волинській області - 945,0, а найменший - у Луганській - 136,9 на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, протягом 26 грудня - 1 січня від захворювань на грип та ГРВІ в Україні померли 6 осіб.