ua en ru

В Україні за рік кількість безробітних скоротилася на 60 тисяч, - Розенко

В Україні за рік кількість безробітних скоротилася на 60 тисяч, - Розенко Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Уряд відчуває позитивні сигнали в реальному секторі економіки

Станом на сьогоднішній день на обліку стоять на 60 тисяч безробітних менше, ніж в минулому році. Про це в ході презентації комплексного дослідження "Створення сприятливого середовища для постійного підприємництва в Україні" заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні ми бачимо істотне зростання доходів держбюджету України і Пенсійного фонду України. Не виправдалися катастрофічні прогнози по безробіттю. Зараз на 60 тисяч безробітних менше, ніж у минулому році на обліку. ВВП також поступово зростає", - сказав він.

Розенко також підкреслив, що на сьогоднішній день уряд відчуває позитивні сигнали в реальному секторі економіки.

"Міжнародна організація праці - наші партнери і я сподіваюся, що наша співпраця буде продовжуватися. Хочу, щоб цифри, представлені в звіті, були покращені. Про такий оптимістичний сценарій я можу говорити через те, що завдання, які ставлять підприємці, ставить перед собою і уряд. Ми маємо підтримку в тому, що стосується викорінення хабарництва та бюрократії. Це стосується, в першу чергу, державних підприємств. Ми вже на сьогоднішній день відчуваємо позитивні сигнали в реальному секторі економіки", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) у вересні 2017 року рівень безробіття у порівнянні з попереднім місяцем незначно знизився і склав 1,2%.