ua en ru

В Україні декомунізують природні заповідники

В Україні декомунізують природні заповідники Фото: заповідник "Асканія-Нова"

Мінприроди починає процес перейменування об'єктів і територій ПЗФ України

Міністерство екології та природних ресурсів України ініціює перейменування українських територій та об'єктів Природно-заповідного фонду (ПЗФ) у відповідності з законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Про це повідомляється на сайті міністерства.

Зазначено, що Мінприроди звернулося до обласних державних адміністрацій з проханням організувати процес перейменування територій та об'єктів ПЗФ місцевого значення, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Повідомляється, що звернення до облдержадміністрацій підписав заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.

"Процес декомунізації, що відбувається по всій країні, не може оминути об’єкти природно-заповідного фонду, адже саме вони є візитівкою для туристів з різних країн, є спільною природною спадщиною українських громадян. Тому в своїй назві вони мають нести не штучні символи радянської епохи, а відображати власну цінність та унікальність, або бути пов’язані із природою, культурою чи історією відповідної місцевості, відображати вільний і гуманний дух сьогоднішньої України", - заявив Кузьо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за рік в Україні перейменували понад 50 тис. вулиць.