ua en ru

В Україні не будуть підвищувати пенсійний вік, - Гройсман

В Україні не будуть підвищувати пенсійний вік, - Гройсман Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

По досягненні 60 років людина зможе вийти на пенсію

Уряд України не буде підвищувати пенсійний вік. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму Facebook.

"Підвищення пенсійного віку не буде. Цю позицію наш уряд відстояв в переговорах з МВФ (Міжнародний валютний фонд, - ред.), ця позиція закладена в основу пенсійної реформи. По досягненні 60 років людина зможе вийти на пенсію", - повідомив прем'єр-міністр.

Гройсман заявив, що планують ліквідувати "зрівнялівку", коли розмір пенсії практично не залежить від кількості відпрацьованих років.

Прем'єр-міністр також зазначив, що в наступному році будуть виходити на пенсію люди 1958 року народження.

"Попередні розрахунки показують, що до 90% з них сумлінно працювали все своє життя і мають необхідний стаж і навіть більше. Тобто, переважна більшість 60-літніх український зможуть без проблем оформити пенсію за віком", - підкреслив Гройсман.

Продовжую відповідати на запитання щодо #ПенсійнаРеформа. ПИТАННЯ: Міністр соціальної політики Андрій Рева у всіх інтер...

Опубліковано Volodymyr Groysman 4 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надходження єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України з початку 2017 року склали близько 83,8 млрд гривень.