ua en ru

В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики, - Тандем

В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики, - Тандем Фото: Тандем повідомив про невідомих Україні 602 полонених

Бойовики проводять чергову піар-акцію на переговорах мінських

В Україні немає 602 полонених, звільнення яких вимагають бойовики на мінських переговорах. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандем.

За його словами, бойовики в черговий раз "замилюють" очі українській стороні.


"Ми взяли цифру 1102, яку в минулому році передали нам у Мінську з тієї сторони, і уважно проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова стала говорити про 602 людей, і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: цифри 1102 людини 333 людини взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 чоловік вже звільнені, і більшість не захотіли туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб з цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити. А 42 людини, які вчиняли злочини, не мають стосунку до лінії зіткнення і взагалі до АТО", - заявив Тандем.

Він зазначив, що українська сторона діє в рамках закону і ніхто нікого на вулицях не ловить, тому вимога бойовиків віддати "всіх" полонених - це чергова піар-акція".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики погрожують українським заручникам 30-річним ув'язненням.