ua en ru

В Україні 600 військових моряків живуть на кораблях, - Порошенко

В Україні 600 військових моряків живуть на кораблях, - Порошенко Фото: Петро Порошенко в Одесі вручив ключі від квартир військовим морякам

Президент обіцяє військовим дешеві кредити на житло

В Україні на сьогоднішній день 600 військових моряків живуть на кораблях. Про це заявив президент України Петро Порошенко на врученні морякам ключів від квартир в Одесі, передає прес-служба президента.

"Одним з основних завдань вважаю забезпечення житлом українських моряків і в першу чергу тих, хто не вагаючись, залишив його в окупованому Криму", - зазначив Порошенко.


Він також висловив переконання, що вирішення житлових проблем ВМС повинні бути не нижчими показників в ЗСУ.

"Особливо актуальним це питання є, враховуючи той факт, що зараз 600 військовослужбовців-моряків живуть на кораблях", - підкреслив Порошенко.

За його словами, найближчим часом почне роботу Програма щодо забезпечення житлом військовослужбовців та членів їхніх сімей. Мова йде не тільки про будівництво житла за бюджетні кошти, але і про систему кредитування, за рахунок чого військовослужбовці "будуть мати доступ до якісного житла з дуже великою розстрочкою, списанням частини вартості кредиту за вислугу років".

Нагадаємо, Україна втратила близько 70% військового флоту після анексії Криму.