ua en ru

В Україні з 1990 року число працюючих аеропортів скоротилося в 5 разів, - Омелян

В Україні з 1990 року число працюючих аеропортів скоротилося в 5 разів, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Мініфраструктури виділило 800 млн гривень на будівництво аеропортів у трьох містах

На сьогоднішній день в Україні працює менше десяти аеропортів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає "Дивись.info".

"У 90-му році у нас був 51 аеропорт, зараз фактично діючих менше десятка. Це була велика помилка, що ми питання аеропортів віддали на відкуп муніципальним органам влади, тому що дійсно є випадки, що аеропорти просто розбиралися, а на їх місці будувалися котеджні містечка для місцевої квазі-еліти", - сказав міністр.

За його словами, в рамках державної програми розвитку регіональних аеропортів міністерство вже виділило 500 млн гривень на одеську злітну смугу, 200 млн гривень - на Вінницю, 100 млн гривень на Чернівці.

"Сподіваюся, у наступному році це фінансування буде збільшено на інші аеропорти, але це буде у форматі державно-приватного партнерства. Тобто, держава приділяє увагу належної якості злітних смуг, а все інше (термінали, зручності, сервіси) повинні бути на відповідальності місцевих органів влади або місцевого бізнесу", - додав Омелян.

Нагадаємо, Омелян заявив, що до 2030 року в Україні повинні працювати 50 аеропортів.