ua en ru

Україна прийме участь у вирішенні конфлікту в російському порту Находка.

Україна прийме участь у вирішенні конфлікту на судні Sea Star, що знаходиться в порту Находка (РФ). Члени українсько-російського екіпажу оголосили страйк і відмовляються виходити в рейс. За повідомленням моряків, судновласник не виплатив їм зарплату за останні декілька місяців.

Перший заступник міністра транспорту і зв'язку України Василь Шевченко доручив Державній адміністрації морського і річкового транспорту розібратися в ситуації з судном і терміново прийняти необхідні заходи, щоб вирішити проблеми українських громадян, повідомляє Мінтрансзв'язку. Ведуться переговори з судновласником.

Портнагляд заборонив вихід Sea Star в море через технічний стан. Зварювальні шви корпусу в деяких місцях мають дефекти. На борту знаходиться 5 тис. т вугілля.

Власником судна є українська компанія, що працює під прапором Коморськіх островів і займається доставкою вугілля до Китаю і Південної Кореї. Всі моряки, що оголосили страйк, жителі Одеси і Донецька , наймалися через крюїнговую компанію в Одесі. Борг по зарплаті складає близько 70 тис. дол. У складі екіпажу - 13 моряків (6 громадян України і 7 громадян Російської Федерації).