ua en ru

Україна та Бразилія домовилися про співпрацю в ядерній галузі.

Україна та Бразилія домовилися про співпрацю в ядерній галузі. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з Президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лула да Сілва, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Україна може надати Бразилії свої послуги в ядерній галузі. Президент уточнив, що сьогодні була підписана домовленість про правові основи в галузі ядерної енергетики. За словами В.Ющенка, Україна здатна виробляти майже весь комплекс обладнання для атомних електростанцій за виключенням корпусів ядерних енергоблоків. Однак, за словами В.Ющенка, це виробництво також можна освоїти.

В свою чергу Президент Бразилії, говорячи про домовленості про співпрацю у військовій сфері зазначив, що в Україні деякий час працюватиме бразильська делегація на чолі з міністром оборони, яка напрацює конкретні кроки по подальшій співпраці у військовій галузі.

Також Президент Україна зазначив, що у 2010 р. заплановано запуск бразильського супутника ракетоносієм українського виробництва «Циклон-4» з бразильського космодрому Алькантара. У зв'язку з цим В.Ющенко зазначив, що українські ракетоносії класу «Циклон» є надійними, оскілки в ході понад 200 запусків не було жодної аварії.