ua en ru

Україна заявила про готовність сплатити постачання газу за листопад та грудень, - Міненерго РФ

Україна оголосила про готовність сплатити листопадові і грудневі постачання російського газу.

Україна оголосила про готовність сплатити листопадові і грудневі постачання російського газу. Про це повідомив глава Міністерства енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю "Росії 24".

Зазначимо, що глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що Україна повинна в безспірному порядку заплатити борг за листопад-грудень 2013 року за ціною 385 дол.

У квітні Новак зазначав, що "за листопад, грудень в принципі не оплачені рахунки за поставлений газ, за рахунок виділеного кредиту шляхом покупки облігацій сплачений січень місяць і частково - лютий. А березень місяць повністю не оплачено, це 526,1 млн. дол.".

Нагадаємо, Росія підвищила ціну на газ для України з 1 квітня 2014 р. Тепер ціна російського газу для України в II кварталі складе 385,5 дол. за 1 тис. куб. м (у I кварталі вона становила 268,5 дол. за 1 тис. куб. м).

17 грудня 2013 р. Україна і Росія підписали доповнення до довгостроковим газовим контрактом, що передбачає, що ВАТ "Газпром" з 1 січня 2014 р. буде продавати НАК "Нафтогаз Україна" газ за ціною в 268,5 дол. за 1 тис. куб. м. До цього ціна на газ для України складала близько 400 дол. за 1 тис. куб. м.