ua en ru

Порошенко: Україна майже завершила відведення артилерії, мінометів та танків

Порошенко: Україна майже завершила відведення артилерії, мінометів та танків Фото: брифінг Петра Порошенка і Федеріки Могеріні

За словами Президента, наразі відбувається "стриманий прогрес імплементації мінських угод"

Україна майже завершила відведення артилерії, мінометів та танків на Донбасі. Про це в Києві після зустрічі з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми майже завершили виконання запропонованого Україною процесу відведення артилерії, мінометів і танків. І це також буде сприяти деескалації конфлікту", - повідомив він.
За його словами, наразі відбувається стриманий прогрес імплементації мінських угод.

"Ми констатували, що маємо певний стриманий прогрес імплементації мінських угод, який полягає в тому, що зараз у нас є режим припинення вогню", - сказав Порошенко.

Також Президент зазначив, що з Могеріні було обговорено питання проведення місцевих виборів на непідконтрольних уряду територіях.

"Ми обговорили питання політичного врегулювання ситуації підготовки процесу виборів на території, яка зараз окупована. Детально проговорили нашу співпрацю і координацію в частині гуманітарного звільнення заручників, соціально-економічного розвитку цієї території. Але ключовим елементом залишається безпекова складова - виведення російських військ. І мені було дуже приємно почути дуже тверду позицію пані віце-президента щодо санкцій, які чітко прив'язані до імплементації Мінських угод і деокупації Донбасу", - зазначив він.

Нагадаємо, віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могеріні запевнила, що санкції Європейського Союзу прив'язані до імплементації мінських угод.