ua en ru

Україна запустить серійне виробництво реактивних систем залпового вогню з 2018 року, - Турчинов

Україна запустить серійне виробництво реактивних систем залпового вогню з 2018 року, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

Стратегічним завданням України є вихід на нові ринки збуту озброєння

Україна запустить серійне виробництво реактивних систем залпового вогню з 2018 року. Про це сьогодні журналістам повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця технологічна лінія забезпечить весь спектр для реактивних систем залпового вогню, починаючи від 300 мм і менше. Сьогодні перед нашими оборонними підприємствами стоїть завдання забезпечити виробництво всіх боєприпасів, які використовуються Збройними силами України", - сказав він.

Турчинов зазначив, що в 2014 році в України взагалі не було ракет для реактивних систем. При цьому секретар РНБО також додав, що стратегічним завданням України є вихід на нові ринки збуту озброєння.

"Для нас дуже принциповим є питання, щоб ми могли забезпечити інтеграцію нашого оборонно-промислового комплексу в оборонно-промисловий комплекс наших стратегічних партнерів - Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки. Крім традиційних ринків (країни Азії, Африки) для нас дуже важливо виходити і на нові ринки, у тому числі ринки Європи і Америки", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву секретаря РНБО, що українське оборонне виробництво забезпечило покриття дефіциту з реактивних систем залпового вогню.