ua en ru

Україна зайняла 58 місце в світовому рейтингу електронної комерції

Україна зайняла 58 місце в світовому рейтингу електронної комерції

У глобальному рейтингу розвитку електронної комерції Україна зайняла 58 місце. Про це йдеться у звіті міжнародної організації UNCTAD при Генеральній асамблеї ООН.

За підсумками оцінки умов розвитку електронної комерції в 130 країнах світу Україна в рейтингу зайняла 58 місце, розташувавшись між Домініканською республікою та Вірменією. Позиції в рейтингу аналітики ООН визначали на підставі індексу проникнення e-commerce, який залежав від чотирьох показників: використання інтернету, рівень безпеки, поширення кредитних карток, якість поштових служб.

Україна зайняла 58 місце в світовому рейтингу електронної комерції

В цілому, автори дослідження констатували, що економіки, які розвиваються поступово будуть збільшувати свою частку на світовому ринку електронної комерції, і вже до 2018 р. 40% інтернет-торгівлі відбуватиметься за межами розвинених країн. Особливо стрімко розвиваються країни з великим населенням, такі як Китай (65 місце), Бразилія (47) і Росія (50).

На сьогодні у рейтингу лідирують Люксембург, Норвегія та Фінляндія. Також у першу десятку увійшли Канада, Австралія та Південна Корея. Сполучені Штати розташувалися на 15 місці.

Нагадаємо, Україна має намір потрапити в 30-ку в рейтингу Doing Business до 2020 р.