ua en ru

Україна зайняла 4 місце у списку країн-рекордсменів світу за кількістю переселенців

Україна зайняла 4 місце у списку країн-рекордсменів світу за кількістю переселенців Фото: Україна зайняла 4 місце у списку країн-рекордсменів світу за кількістю переселенців

Протягом 2015 року в Україні зафіксовано 1,7 млн осіб внутрішніх переселенців

Україна потрапила в список країн-лідерів з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців, зайнявши 4-е місце після Ємену, Сирії та Іраку. Про це свідчать дані звіту Норвезького ради з питань біженців (NRC) і Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб (IDMC), передає Deutsche Welle.

За 2015 рік у світі кількість внутрішніх біженців склало майже 41 млн осіб, що на 8,6 млн більше показника 2014 року. При підрахунку не враховувалися особи, які виїхали за межі своїх країн в пошуках кращого життя.


"Це найвищі показники, які коли-небудь були зафіксовані", - заявив глава Норвезького ради з питань біженців Ян Егеланд.

Так, у Ємені, Сирії та Іраку зафіксовано понад 4,6 млн внутрішньо переміщених осіб. Після країн Близького Сходу йде Україна, в якій з-за конфлікту на Сході статус внутрішньо переміщених осіб отримали 942 тис. осіб. Всього на території України зареєстровано 1,7 млн внутрішніх переселенців.

"В той час, коли багаті країни всіляко намагаються захистити свої кордони від шукачів притулку і відмовляються їх захистити, мільйони людей залишаються в пастці в своїх власних країнах, де смерть підстерігає їх прямо за рогом", - сказав директор програми Близького Сходу Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб Карстен Хансен.

Також незмінно в десятці країн-лідерів з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб залишаються Колумбія, Демократична Республіка Конго, Ірак, Південний Судан і Судан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кенії хочуть закрити найбільший табір біженців.