ua en ru

Україна займає останнє місце за обсягами інвестицій серед країн зі схожою економікою

Україна займає останнє місце за обсягами інвестицій серед країн зі схожою економікою Фото: екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін

Порівняно з Грузією, Польщею, Малайзією і Колумбією Україна займає останнє місце

Україна порівняно з Грузією, Польщею, Малайзією і Колумбією займає останнє місце за обсягами інвестицій на душу населення. Про це сьогодні під час засідання Національної ради реформ заявив новопризначений секретар Національного інвестиційного ради Борис Ложкін, передає кореспондент РБК-Україна.


"Ми проаналізували обсяги прямих іноземних інвестицій в накопиченні на душу населення серед країн, які мають схожу модель економіки або робили економічні прориви ... Україна порівняно з Грузією, Польщею, Малайзією, Колумбією займає останнє місце в обсягах інвестицій на душу населення", - заявив він, зазначивши, що найзначніший ріст інвестицій показав Чилі.

"Якщо протягом 2017-2036 ВВП України зростатиме щорічно в середньому на 6,5-9%, то в 2036 році ВВП України складе 292 млрд доларів - це рівень ВВП Колумбії 2015 року", - додав Ложкін.

За його словами, ВВП Польщі в 2015 році склав 475 млрд доларів.

"Тобто, навіть якщо ми будемо рости таким темпом протягом стількох років, ми навіть не зможемо наздогнати Польщу", - резюмував Ложкін.

Нагадаємо, глава Адміністрації президента України (АП) Борис Ложкін сьогодні, 29 серпня, пішов у відставку.