ua en ru

Україна не може бути заручником внутрішніх політичних колізій у Брюсселі, - Яценюк

Україна не може бути заручником внутрішніх політичних колізій у Брюсселі, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Україна не може бути заручником внутрішніх політичних колізій у Брюсселі. Про це написав на своїй сторінці у Facebook лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк після виступу на засіданні комітету Європарламенту в закордонних справах 29 листопада.

Зокрема, він зазначив, що у своїй промові "говорив про наше становище, про війну Росії проти України, про те, що нам вдалося врятувати країну від економічного колапсу, про те, що чи не вперше в історії ми зуміли вистояти проти прямої російської агресії і розпочати масштабні зміни і зрушення": "Я відчував підтримку депутатів Європейського парламенту - у запитаннях, у коментарях, у щирому інтересі до того, як змінюється Україна".

"Я говорив прямо і відверто. Ми очікуємо від Європейського Союзу виконання його частини домовленостей і твердої політичної волі за нинішніх міжнародних обставин. Таку волю сьогодні демонструє український народ. Внутрішні політичні чи бюрократичні колізії не можуть робити Україну заручником", - додав лідер "Народного фронту".

Він також висловив переконання, що сьогоднішня розмова у Європейському парламенті підтверджує, що в України є багато союзників. "Вірю у спільну позицію і тиск задля необхідного результату", - написав Яценюк.