ua en ru

Україна зацікавлена у співпраці з Індонезією у машинобудуванні та авіакосмічній галузі, - Азаров

Україна зацікавлена у співпраці з Індонезією у галузях машинобудування, суднобудування, авіакосмічній галузі та аграрному комплексі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі із спікером Народної асамблеї республіки Індонезія Сідарто Данусуброто, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Азаров підкреслив, що Україна займає лідируючі позиції в світі у електромеханічному машинобудуванні, виробництві гірничого обладнання, авіакосмічній галузі, аграрному комплексі та суднобудуванні, тому співпраця була б взаємовигідною саме в цих галузях.

Азаров пропонує якомога скоріше провести засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань торговельно-економічної співпраці, яка не збиралася з 2009 р.

"У нас є надзвичайно великі можливості для активізації торговельно-економічних відносин, і тому я просив би передати уряду Індонезії мою пропозицію провести якомога швидше засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії", - сказав Азаров.

Крім того, прем'єр-міністр України запропонував в рамках міжурядової комісії провести спільний бізнес-форум.

У свою чергу, спікер індонезійського парламенту висловив сподівання, що зустріч президентів України й Індонезії виведе двосторонні відносини країн на новий рівень.

"Я сподіваюся, що зустріч двох президентів, яка відбудеться в лютому, виведе наші двосторонні відносини на новий рівень", - зазначив він.

Данусуброто також припустив, що засідання міжурядової комісії відбудеться вже в грудні поточного року.

Він підкреслив, що Індонезія вважає перспективною співпрацю з Україною в оборонній сфері, туризмі, харчовій промисловості.