ua en ru

Україна зацікавлена у допомозі фахівців з США в охороні арсеналів, - Муженко

Україна зацікавлена у допомозі фахівців з США в охороні арсеналів, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Муженко провів зустріч з аташе з питань оборони при посольстві США

Українська сторона зацікавлена в залученні фахівців з США до посилення безпеки арсеналів, баз і складів боєприпасів. Про це на зустрічі з аташе з питань оборони при посольстві США Томасом Уоффордом заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає прес-служба Міноборони.

Повідомляється, що сторони в ході переговорів відзначили позитивні шляхи практичної реалізації двосторонньої військової співпраці ЗСУ і США, реформування армії в контексті надання Україні матеріально-технічної і консультаційної допомоги від уряду США.

"Збройні сили України демонструють прогрес у реформуванні та переході на стандарти НАТО завдяки консультативно-дорадчій допомозі, яку надають американські радники, а також підготовці особового складу підрозділів за участю американських інструкторів", - зазначив Муженко.

Окремо він підкреслив зацікавленість української сторони у залученні американських фахівців до заходів з посилення безпеки арсеналів, баз і складів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для охорони арсеналів можуть призвати офіцерів запасу. Рішення про призов буде приймати міністр оборони.