ua en ru

Україна за останні 5 років участі в миротворчих операціях заробила 1 трлн грн, - ВСУ

Україна за останні п'ять років своєї участі в миротворчих місіях ООН заробила 1 трлн грн.

Україна за останні п'ять років своєї участі в миротворчих місіях ООН заробила 1 трлн грн. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України полковник Андрій Ординович, передає прес-служба секретаріату Кабінету міністрів.

"За останні 5 років Україна отримала приблизно 1 трильйон гривень за участь українських військових у миротворчих місіях ООН. Крім грошей, наша держава отримала і додаткову економію коштів, які мали б витрачатися на підготовку висококласних пілотів в Україні", - розповів Ординович.

"Для прикладу, за цінами 2012 року, підготовка льотчика 3-го класу для вертольотів Мі-8 і Мі-24 становить приблизно 3,7 млн ​​грн. Для отримання цієї класності потрібно, щоб пілот виконав норму і налітав 150 годин", - наголосив офіцер, додавши, що для підготовки пілотів 2-го класу потрібно налітати 300 годин, і вартість підготовки військового льотчика збільшується у 2 рази.

За словами Ординовича, за п'ять років армія підготувала одного пілота 1-го класу, двох пілота 2-го класу та 89 пілотів 3-го класу, які брали участь у миротворчих місіях.

Україна за останні 5 років участі в миротворчих операціях заробила 1 трлн грн, - ВСУ