ua en ru

Україна за 4 місяці 2013 р. експортувала 250 тис. т борошна, - Присяжнюк

Україна за 4 місяці 2013 р. експортувала на зовнішні ринки 250 тис. т борошна. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час міжнародної конференції "Україна та партнери", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми збільшуємо експорт борошна. За 4 місяці ми експортували 250 тис. т борошна. Ви розумієте, що в попередні роки ми за рік стільки не експортували. Також ми плануємо збільшити експорт цукру... Ми велику надію покладаємо на підписання зони вільної торгівлі з Євросоюзом, тому що це 550 млн споживачів", - зазначив Присяжнюк.

Також він додав, що незабаром Україна почне співпрацювати з Асоціацією країн Далекого Сходу та Асоціацією країн Перської затоки.

"Ми щодня в різному форматі проводимо діалог і з Американською торговою палатою, і з Асоціацією зернотрейдерів, і з Європейською бізнес асоціацією. До нас найближчим часом приєднатися Асоціація країн Перської затоки та Асоціація країн Далекого Сходу, для нас це важливо, тому що це важливі ринки", - заявив Присяжнюк.

Читайте також: Україна в I кварталі 2013 р. збільшила обсяг експорту борошна в 2,5 рази - до 20,6 млн дол