ua en ru

Україна виступить проти надання Придністров'ю спеціального статусу в ООН, - нардеп

Україна виступить проти надання Придністров'ю спеціального статусу в ООН, - нардеп Фото: Ірина Фриз (УНІАН)

Статус Придністров'я в переговорах обмежується статусом сторони конфлікту, заявила нардеп Фріз

Україна виступить проти надання невизнаному Придністров'ю спеціального статусу в Організації об'єднаних націй (ООН). Про це заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

"В умовах глибокої кризи системи міжнародного права, у результаті чого стають можливими збройні агресії, анексії, нігілізм суверенітету та поваги одних держав до інших, надання будь-яких спеціальних статусів невизнаним, сепаратистським, маріонетковим утворенням, які де-факто є окупованими територіями, - неприпустиме", - сказала Фріз.

Вона зазначила, що Придністров'я не може розглядатися окремо від Молдови, його статус в переговорному процесі обмежується статусом сторони конфлікту, позбавленого ознак державності.

"Тирасполь має дотримуватися чинних угод та форматів врегулювання придністровського конфлікту та відмовитися від спроб отримати легалізацію самопроголошеного статусу держави. Заяви керівника сепаратистського регіону є черговою спробою дискредитації та руйнації системи міжнародного права, яку здійснює Російська Федерація, утворюючи умови для формування сепаратистських рухів у світі", - заявив Фріз.

Нагадаємо, 6 вересня "президент" Придністров'я Вадим Красносельський запропонував надати невизнаній республіці особливий статус в ООН.