ua en ru

Україна виступає за посилення заходів проти КНДР, - Порошенко

Україна виступає за посилення заходів проти КНДР, - Порошенко Фото: Петро Порошенко на Генасамблеї ООН (president.gov.ua)

Під час виступу на Генасамблеї ООН президент нагадав про внесок України у світову безпеку

Україна засуджує ядерні випробування та багаторазові запуски балістичних ракет Північною Кореєю та виступає за посилення заходів для припинення незаконної діяльності Пхеньяну та повернення його у міжнародно-правове поле. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на 72-й сесії Генасамблеї ООН.

"Ми рішуче виступаємо за посилення заходів, спрямованих на припинення незаконної діяльності Пхеньяну та повернення Північної Кореї у міжнародно-правове поле", - заявив президент

Він нагадав про внесок України у світову безпеку.

"В ім’я миру та в обмін на безпекові гарантії, Україна віддала свій третій за потужністю у світі ядерний арсенал... двадцять років потому в Україну вдерся той, хто обіцяв поважати та якщо необхідно захищати державні кордони України", - сказав Порошенко.

Водночас він запевнив, що Україна є рішучим прихильником глобального нерозповсюдження та роззброєння.

"Саме тому, ми суворо засуджуємо ядерні випробування та багаторазові запуски балістичних ракет, здійснені Північною Кореєю", - підкреслив президент.

Крім того, Порошенко підтвердив заклик України до Ради безпеки ООН провести детальне розслідування розробки ядерних і ракетних програм КНДР з метою виявлення будь-якої можливої зовнішньої допомоги Пхеньяну в цій сфері.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час виступу в ООН заявив, що Північну Корею потрібно буде "повністю знищити" в разі продовження ядерної програми.