ua en ru

Україна висловила протест РФ у зв'язку з усиновленням українських дітей в Криму

Україна висловила протест Росії у зв'язку з усиновленням українських дітей в Криму.

Україна висловила протест Росії у зв'язку з усиновленням українських дітей в Криму. Про це йдеться в коментарі прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає прес-служба відомства.

У коментарі йдеться, що в Криму під егідою російських громадських організацій реалізується програма "Поїзд надії-Крим", метою якого є усиновлення громадянами Росії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є громадянами України і проживають на території півострова.

"Українська сторона змушена заявити рішучий і категоричний протест у зв'язку із зазначеними діями щодо зазначених категорій дітей - громадян України, які здійснюються з порушенням міжнародного права і чинного законодавства України, без дотримання передбачених ним процедур у цій сфері, а також підкреслює, що таке усиновлення є незаконною і, відповідно, не буде мати юридичної сили". - заявив Перебийніс.

МЗС України закликав російську сторону прийняти відповідно до своїх міжнародно-правовими зобов'язаннями всі необхідні заходи з метою недопущення протиправного усиновлення громадян України іноземцями та їх подальшого незаконного переміщення з території України.

Нагадаємо, в березні 2014р. Росія анексувала Крим і Севастополь.