ua en ru

Україна виконала всі умови для безвізового режиму з ЄС, - Шульц

Україна виконала всі умови для безвізового режиму з ЄС, - Шульц Фото: Шульц запевнив Порошенко, що докладе всі зусилля для схвалення Європарламентом безвізового режиму для України

Президент Європарламенту відзначив прогрес України в сфері реформ

Україна належним чином виконала всі необхідні умови для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Про це повідомив президент Європейського парламенту Мартін Шульц під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, передає пресс-служба президента.

Шульц запевнив Порошенко, що докладе всі зусилля для схвалення Європарламентом позитивного рішення щодо безвізового режиму для України вже найближчим часом.


Сторони узгодили позиції в контексті підготовки до політичних консультацій Україна-ЄС, що відбудуться 27 червня в Брюсселі.

Президент Європарламенту відзначив прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ, зокрема конституційні зміни у сфері правосуддя.

Також Шульц і Порошенко обговорили обстановку на Донбасі і підкреслили важливість продовження санкцій проти Росії, які мають діяти до тих пір, поки Україна не відновить свій суверенітет над Донбасом і Кримом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент прискорить розгляд питання про введення безвізового режиму з Україною.