ua en ru

Україна виконала усі зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу, - Семерак

Україна виконала усі зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу, - Семерак Фото: Остап Семерак

Семерак заявив, що питання відносно відповідності України вимогам Кіотського протоколу вирішено

Україна виконала усі зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, 6 вересня 2017 року у м. Бонн (ФРН) відбулося засідання комітету з дотримання Кіотського протоколу, на якому Україна заявила про вчасне завершення усіх заходів, визначених у плані із забезпечення відповідності вимогам протоколу, а також про виконання своїх зобов’язань за першим періодом його дії.

Повідомляється, що у рамках засідання комітет дійшов висновку, що Україна охоплює заходи, необхідні для забезпечення її відповідності Кіотському протоколу, та усі визначені заходи виконано у повному обсязі.

"Нарешті ми отримали довгоочікуване рішення комітету із дотримання Кіотського протоколу засвідчив, що питання відносно відповідності України вимогам Кіотського протоколу вирішено", - заявив Семерак.

Так, за словами Семерака, у 2015 році Національний електронний реєстр антропогенних викидів та абсорбції парникових газів України було відключено через відмову тодішнього керівництва Мінприроди від співпраці з адміністратором Нацреєстру, таким чином з серпня нформація про виконання Україною Кіотського протоколу не надходила до центрального реєстру.

"Попри труднощі, які виникли через відключення у 2015 році Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, зараз ми знайшли механізми, які дозволили Україні достойно вийти з non-compliance по Кіотському протоколу", - додав Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2014 році Міністерство екології та природних ресурсів України зупинило проекти в рамках Кіотського протоколу в окупованому Росією Криму і зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.