ua en ru

Україна виконала тільки дві позиції з плану з лібералізації візового режиму з ЄС, - Геращенко

Україна виконала тільки дві позиції з плану з лібералізації візового режиму з ЄС, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

По інших позиціях спостерігається прогрес

Україна виконала тільки дві позиції з плану дій лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це в парламенті заявила народний депутат України Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Днями було опубліковано моніторинговий звіт Європейської комісії відносно виконання Україною плану дій щодо лібералізації безвізового режиму. Ми маємо визнати, на жаль, уряд зволікає по кільком позиціям, по яким ми мали досягти значного прогресу. У звіті Європейської комісії мова йде про те, що дві позиції ми виконали безумовно, по восьми в нас є прогрес. Ми майже виконали, ми маємо пришвидшити цю роботу. І по чотирьом визначається цей початковий прогрес", - зазначила Геращенко.

Вона також нагадала, що у квітні відбулися парламентські слухання з виконання плану дій щодо лібералізації безвізового режиму, та звернулася до парламенту, щоб у четвер, 14 травня 2015 р., була винесена на розгляд постанова за результатами цих слухань.
"Ми просимо, щоби парламент на четвер поставив постанову за результатами цих слухань, в якій наш комітет (з питань євроінтеграції - ред.) вкаже дуже чіткі терміни, які ми пропонуємо уряду для того, щоб до кінця року ми виконали всі ці позиції і щоби українці отримали безвізовий режим", - сказала Геращенко.

Крім того, вона внесла пропозицію щодо заслуховування уряду раз на місяць з питань виконання умов отримання безвізового режиму.

Нагадаємо, МЗС України пообіцяв уважно вивчити рекомендації ЄС щодо безвізового режиму.