ua en ru

Україна виконала понад 80% заходів річної нацпрограми співробітництва з НАТО у 2017

Україна виконала понад 80% заходів річної нацпрограми співробітництва з НАТО у 2017 Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Із 375 заходів, передбачених програмою співробітництва, виконано 307

Україна у 2017 році виконала понад 80% заходів річної національної програми співробітництва з НАТО. Про це заявила віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Урядовий портал".

Так, виступаючи на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі, Климпуш-Цинцадзе зазначила, що із 375 заходів, передбачених програмою співробітництва, виконано 307 або 81,9 %. Вона також додала, що наразі 49 заходів виконуються.

За словами віце-прем`єра, 19 заходів не виконано з об’єктивних причин, зокрема через скасування або перенесення строку їхнього виконання на 2018 рік, а також через переорієнтацію першочергових потреб у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Донбасі.

Климпуш-Цинцадзе додала, що програма на 2018 рік містить 444 заходів і уже найближчим часом розпочнеться підготовка програми на 2019 рік.

"Уже ближчими днями ми розпочнемо підготовку РНП на 2019 рік, поєднавши цю роботу з підготовкою державного бюджету на 2019 рік. Наше завдання вперше побудувати "дорожню карту" підготовки до членства в НАТО, яка була б за змістом та ідеологією споріднена з програмою діяльності уряду, мала б відповідне фінансове наповнення", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив про ініціативу "заякорити" в Конституції стратегію вступу України в ЄС і НАТО.