ua en ru

Україна вперше закупила препарат для лікування у дітей первинних імунодефіцитів

Україна вперше закупила препарат для лікування у дітей первинних імунодефіцитів Ілюстративне фото (УНІАН)

Препарат "Анакінра" уже розвезено в регіони

Міністерство охорони здоров'я України вперше закупило важливий препарат для лікування у дітей первинних імунодефіцитів - "Анакінру". Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу МОЗ на сторінці у Facebook.

Як зазначається, раніше батьки були змушені купувати препарат за кордоном, адже купити його в Україні, навіть за власний кошт, було неможливо - через невелику кількість пацієнтів виробник не був зацікавлений у виході на український ринок.

"Анакінра" вже закуплена і доставлена в Україну. Закуплені державою 952 упаковки забезпечать повноцінне життя дітей з первинним імунодефіцитом та заощадить їхнім сім`ям більше мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що препарат уже розвезено в регіони.

Україна вперше закупила препарат для лікування у дітей первинних імунодефіцитів

Нагадаємо, Кабінет міністрів України уточнив перелік ліків для закупівлі за рахунок бюджетних коштів.

Також у зв'язку з економією в рамках програми по закупівлі медикаментів для дитячого діалізу уточнили орієнтовні обсяги потреб з урахуванням фінансування. За рахунок вивільнення коштів після виключення препарату "Дазатініб" перелік лікарських засобів розширено препаратом "Бозутиниб" в дозуванні 500 мг і 100 мг. Згідно з постановою, з переліку також виключили деякі позиції.