ua en ru

Україна увійшла в топ-20 країн світу за рівнем тероризму

Україна увійшла в топ-20 країн світу за рівнем тероризму Фото: бойовики ДНР (twitter.com GirkinGirkin)

Україна опинилась у списку країн з високим рівнем тероризму

Україна увійшла в топ-20 країн у світі за рівнем тероризму, зайнявши 17 місце в світі і поліпшивши свої позиції в порівнянні з показником минулого року. Про це йдеться в звіті The Global Terrorism Index.

Так, Україна входить у першу двадцятку країн світу, які найбільше страждають від тероризму, зайнявши за показником рівня впливу тероризму 17-е місце. За цим показником Україна отримала 6,6 бала за 10-бальною шкалою, що пов'язано з подіями на Донбасі.

У цілому експерти віднесли до списку країн з високим рівнем впливу тероризму на життя шість держав: Ірак (10 балів), Афганістан (9,4), Нігерію (9), Сирію (8,6), Пакистан (8,4), Ємен (7,9).

Україна увійшла в топ-20 країн світу за рівнем тероризму

Фото: Україна увійшла в топ-20 країн за рівнем тероризму (visionofhumanity.org)

Так, Україна увійшла до групи країн з "високим" рівнем впливу тероризму разом з такими державами, як Сомалі, Індія, Туреччина, Лівія, Єгипет, Судан та інші.

Крім того, серед західноєвропейських держав найвище вплив тероризму у Франції (6 балів і 23-е місце). Так, Сполучені Штати займають 32 місце (5,4 бала), Росія - 33 (5,3 бала), Великобританія - 35 (5,1 бала).

Україна увійшла в топ-20 країн світу за рівнем тероризму

Фото: загиблі через тероризм (visionofhumanity.org)

Відзначимо, що в порівнянні зі звітом за минулий рік рівень впливу тероризму в Україні знизився. У 2016 році Україна займала 11-ту сходинку з 7,1 бала.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організація Тгапѕрагепсу International Україна представила рейтинг прозорості місцевої влади 100 міст України.