ua en ru

Україна внесла в ООН резолюцію щодо прав людини в Криму

Україна внесла в ООН резолюцію щодо прав людини в Криму Фото: штаб-квартира ООН (flickr.com/un_photo)

Очікується, що документ винесуть на голосування в Генасамблеї ООН у грудні

Україна внесла в Третій комітет Генасамблеї ООН оновлений проект резолюції з прав людини в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

"Сьогодні в Нью-Йорку делегація України внесла в секретаріат Третього Комітету Генасамблеї ООН проект оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь, Україна", - повідомив Ніколенко.

За його словами, співавторами документа виступили 34 країни. Очікується, що документ винесуть на голосування в Генасамблеї ООН у грудні. У резолюції міститься вимога від РФ скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу та забезпечити навчання в школах українською і кримськотатарською мовами. Також у резолюції вказується на необхідність доступу міжнародних організацій в окупований Крим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС України Павло Клімкін допускає складності при розгляді резолюції з прав людини у Криму, тому що ряд країн стверджує, що питання прав людини має обговорюватися на Женевській майданчику.