ua en ru

Україна і Угорщина домовилися про збільшення квот на автоперевезення

Україна і Угорщина домовилися про збільшення квот на автоперевезення Фото: українська сторона переконала угорську збільшити квоту безкоштовних перевезень

До кінця 2016 року Україна має 15 тис. безкоштовного транзиту

Україна домовилася з Угорщиною щодо збільшення квоти дозволів на виконання двосторонніх і транзитних автомобільних перевезень для українських перевізників. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, передає прес-служба Міністерства.

"На засіданні змішаної угорсько-української Комісії з питань автомобільного транспорту, яке відбувається в р. Будапешт, нарешті вдалося досягти певних домовленостей щодо збільшення квоти дозволів на виконання двосторонніх і транзитних автомобільних перевезень для наших вітчизняних перевізників", - заявив Лавренюк.


"Проблема наявних квот на перевезення є досить значною, оскільки Угорщина є транзитною країною для перевезень з України до Італії, Австрії та країн Балканського півострова", - зазначив він.

За словами Лавренюка, незважаючи на категоричність угорської сторони, українцям вдалося "збільшити квоту безкоштовних перевезень на 1000 двосторонніх дозволів і 500 транзитних, що в свою чергу дасть можливість нашим вітчизняним перевізникам заощадити понад 400 000 євро до кінця 2016 року".

"Всього до кінця року ми маємо 15 000 безкоштовного транзиту і 2000 на виконання двосторонніх угод", - підкреслив заступник міністра інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Угорщини позбавив громадянства 7 українців.