ua en ru

Україна веде переговори з МВФ про перегляд умов щодо підвищення тарифів для населення, - Азаров

Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про перегляд умов щодо підвищення тарифів для населення. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбіньскі, передає прес-служба уряду.

Зокрема, Микола Азаров підкреслив важливість продовження співпраці України з МВФ по програмі stand-by, повідомивши, що сторони ведуть переговори про перегляд умов МВФ щодо підвищення тарифів для населення, яке, за словами глави уряду, "не витримає гонки по тарифах", враховуючи, в тому числі і високі ціни на російський газ для України.

Прем'єр-міністр також повідомив, що Україна веде переговори з Росією щодо перегляду газового контракту. Азаров зазначив, що на сьогодні йде мова про модернізацію газотранспортної системи України.

Крім того, Азаров сказав, що інтеграція України в Європейський союз - стратегічне завдання для уряду. "Ми щиро налаштовані на співпрацю та реалізацію стратегічних документів між Україною та Європейським союзом. Це насамперед стосується угод про політичну асоціацію, зону вільної торгівлі, безвізовий режим. Тобто, того глобального документа, над яким ми працювали досить довго і пішли на серйозні компроміси", - наголосив Микола Азаров.

Глава уряду додав, що Європейський союз для України є важливим торговельним партнером, обсяг товарообігу з яким становить майже 30%. При цьому він висловив зацікавленість у зростанні товарообігу. "На це спрямована зона вільної торгівлі, і всі наші зусилля по реалізації сприятливого торгового клімату між нашими країнами", - зазначив Микола Азаров.

Прем'єр-міністр також зазначив, що Україна розраховує на вливання європейських інвестицій в економіку України. За його словами, для створення сприятливого клімату в Україні уряд ухвалив низку рішень, пов'язаних з дерегуляцією, зменшенням адміністративного тиску на бізнес, зниженням податків та ін.

Україна також ініціює проведення Європейської енергетичної конференції. "Ми розраховуємо на активну позицію Європейського союзу в цьому питанні", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявив, що Україна виконує всі свої зобов'язання в рамках програми співпраці з МВФ.

Читайте також: Україна має відновити співпрацю з МВФ за програмою кредитування, - НБУ