ua en ru

Україна веде переговори з відомим режисером про зйомки фільму про Крим, - Яценюк

Україна веде переговори з відомим режисером про зйомки фільму про Крим, - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Фільм може бути знятий до кінця 2015 р

Україна веде переговори з оскароносним режисером про зйомки фільму про Крим. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства культури України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали проводити переговори з одним із світових режисерів, який має три Оскара, для того, щоб зняти український фільм про Крим", - заявив Яценюк.

За словами прем'єра, це буде відповіддю на російський фільм "Крим. Шлях на батьківщину". "Пам'ятайте, Путін писав. Якийсь у них там фільм був - Крим куди повертається. І десь півроку тому я пообіцяв, що у нас буде фільм - "Крим. Злочин і покарання", - сказав Яценюк.

Він додав, що фільм може бути знятий до кінця 2015 р. "Сподіваюся, що ми до кінця поточного року, ми отримаємо цей фільм про правду, про те, що відбувалося в Криму", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Державний департамент США назвав російський документальний фільм про анексію Криму свідченням агресивної політики Росії.