ua en ru

Україна вчетверо скоротила добовий відбір газу зі сховищ, - "Укртрансгаз"

Україна вчетверо скоротила добовий відбір газу зі сховищ, - "Укртрансгаз" Фото: ГТС України

Станом на початок доби 25 лютого в українських ПСГ було понад 8,4 мільярда куб. м газу

Українські споживачі через значне підвищення температури повітря більш як учетверо скоротили добовий відбір із підземних сховищ газу (ПСГ). Про це з посиланням на оперативні дані компанії "Укртрансгаз" передає "Радіо Свобода".

Згідно з цими даними, 24 лютого з підземних сховищ було відібрано 21,4 мільйона кубометрів газу. Це більш як учетверо менший обсяг, ніж було, наприклад, 1 лютого, коли за добу споживачі спожили 91,8 млн кубометрів.

Станом на початок доби 25 лютого в українських ПСГ було понад 8,4 мільярда куб. м газу. Від початку року запаси зменшилися майже на 2,6 мільярда куб. м.

Як відомо, Україна увійшла в 2017 рік із запасами природного газу в своїх підземних сховищах в обсязі 11 мільярдів 993 мільйона кубометрів.

Український гідрометеорологічний центр прогнозує, що опалювальний сезон, з точки зору температурних умов, в Україні триватиме від 160 до 180 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що видобуток природного газу в Україні у січні 2017 року, порівняно з аналогічним місяцем 2016 року, збільшився на 0,2% - до 1,7 млрд куб. м.