ua en ru

Україна протягом 10 років має впровадити близько 400 регламентів і директив ЄС, - Лукаш

Україна протягом 10 років має впровадити близько 400 регламентів і директив Європейського Союзу (ЄС). Про це в ефірі Першого каналу "Українського радіо" повідомила міністр юстиції України Олена Лукаш, передає прес-служба Мін'юсту.

"Загалом йдеться про імплементацію та практичне впровадження близько 400 регламентів та директив ЄС, інших актів ЄС, а також інші зміни законодавства на вимогу ЄС. Тобто у Вільнюсі відбудеться початок довготривалої, розрахованої на 10 років, роботи України по впровадженню європейських вимог та стандартів", - зазначила Лукаш.

При цьому, за її словами, наразі уряд України напрацьовує нормативно-правові акти, які можна буде впроваджувати вже одразу після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Бо насправді перед її остаточною ратифікацією усіма парламентами країн-учасників ЄС буде так звана фаза тимчасового застосування. Так, майже всі торгові питання почнуть діяти одразу після того, як ратифікаційний документ від України отримає спеціальний депозитарій в Європейському Союзі, й будуть діяти тимчасово до повної ратифікації угоди усіма країнами - ЄС. Тимчасово, це може звучить не дуже добре, але практично означає - у повному обсязі. І терміни виписані дуже чітко, від двох до п'яти років, по багатьох напрямах, по більшості напрямів", - зазначила Лукаш.

Також міністр повідомила, що уряд сконцентрується на виконанні плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України і супроводженні будь-яких нормативно-правових актів, які потребуватимуть аналізу на відповідність нормам ЄС.