ua en ru

Україна в 2014 р. планує збільшити видобуток газу на 8% - до 22 млрд куб. м, - Ставицький

Україна в 2014 р. планує збільшити видобуток природного газу на 8% - до 22 млрд куб. м.

Україна в 2014 р. планує збільшити видобуток природного газу на 8% - до 22 млрд куб. м. Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький (на фото).

"Згідно з проектними показниками виробничих програм видобувних підприємств, у 2014 р. очікуємо загальний видобуток природного газу на рівні 22 млрд куб. м. Крім того, у 2013 р. було підписано 3 угоди про розподіл вуглеводнів: угода про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Юзівська, між Україною та компанією "Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б. В." і товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Юзівська"; угода про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Олеська, між Україною та компанією "Шеврон Юкрейн Б. В." і товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська"; угода про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна, між Україною та компаніями "Ені Юкрейн Шелло у Вотерс Б. В.", "ЕДФ Юкрейн Шеллоу Вотерс САС", товариством з обмеженою відповідальністю "Води України" та публічним акціонерним товариством "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", - сказав Ставицький.

Також він зазначив, що у 2014 р. угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Юзівська, передбачаються роботи з початкового геологічного вивчення.

Видобуток вуглеводневої сировини згідно з укладеними торік угодами про розподіл вуглеводневої сировини у межах ділянок Юзівська, Олеська та у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна у 2014 р. не передбачається.