ua en ru

Україна у 2013 р. збільшила транзит газу до Європи на 3,2% - до 86,1 млрд куб. м

Через територію України до країн Західної Європи експортовано 86,1 млрд куб. м газу, що на 3,2% більше показників минулого року.

Через територію України в країни Західної Європи експортовано 86,1 млрд. куб. м природного газу, що на 1,9 млрд. куб. м або на 3,2% більше показників аналогічного періоду минулого року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відкритого акціонерного товариства (ВАТ) "Укртрансгаз".

"У 2013 році "Укртрансгаз" своєчасно і в повному обсязі виконав всі заявки з транспортування природного газу європейським і українським споживачам", - повідомив директор центрального диспетчерського департаменту ВАТ "Укртрансгаз" Андрій Дацюк.

згыдно з повыдомленням, всього за січень-грудень звітного року, ВАТ "Укртрансгаз" експортував 130 млрд. куб. м. природного газу, що лише на 2,6% або 3,4 млрд. куб. м менше показників попереднього року.

Нагадаємо, за оперативними даними центрального диспетчерського департаменту ВАТ "Укртрансгаз", з початку 2013 року Україна скоротила обсяги надходження імпортованого газу з Російської Федерації (РФ) на 4,9 млрд. куб. м або на15,1%.