ua en ru

Україна в 2013 р. планується скоротити імпорт свинини на 40%, - Присяжнюк

Найближчим часом основна увага уряду буде спрямовано на розвиток галузі тваринництва, що забезпечить внутрішні потреби споживання м'яса і реалізацію експортного потенціалу. Відповідне завдання озвучив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Так, в 2013 р. планується скоротити імпорт свинини на 40%, почати експорт курятини в країни Європейського союзу і продовжувати нарощування поголів'я великої рогатої худоби (ВРХ). Відповідні завдання з розвитку галузі тваринництва та нарощування експорту передбачені в Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 рр.

Відповідно до неї, в Україні планують побудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплексах. Крім того, в 2013 р. держава буде продовжувати виплату дотацій за збереження та утримання молодняка ВРХ, а також підтримувати одноосібників і власників сімейних ферм, щоб наростити виробництво свинини.

"У цьому році ми зможемо зменшити імпорт свинини на 40%. Для цього в 2013 р. ми направимо частину коштів таким чином, щоб мотивувати сільгоспвиробників будувати нові ферми, щоб наростити виробництво свинини і підвищити її товарність. Крім того, в цьому році держава продовжить виплату дотацій за збереження та утримання молодняку ​​ВРХ, що дозволить додатково зберегти в поточному році більше 500 тис. голів", - зазначив Присяжнюк.

Також міністр зазначив, що пріоритетним завданням залишиться підвищення якості продукції тваринництва завдяки впровадженню системи контролю НАССР (аналіз ризиків і критичні точки) на виробництві. Крім того, додаткову увагу держава буде приділяти збільшенню продуктивності худоби за рахунок підтримки селекції високопродуктивних порід тварин

Читайте також: Україна має намір експортувати в ЄС 20 тис. т м'яса птиці, - Мінагрополітики