ua en ru

Україна збільшила транзит газу в ЄС на 20%

Україна збільшила транзит газу в ЄС на 20% Фото: транзит газу

Транзит газу в ЄС через Україну зріс на 20%

За підсумками першого кварталу поточного року через газотранспортну мережу України для європейських споживачів було транспортовано 23,2 млрд кубометрів газу, що на 20% більше показників минулого року. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу" (УТГ).

Повідомляється, що в березні обсяг транзиту склав 6,6 млрд кубометрів природного газу, що відповідає показниками аналогічного періоду минулого року.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту УТГ, щодоби для потреб європейських споживачів транспортується 220,5 млн кубічних метрів блакитного палива.

"Станом на сьогоднішній ранок тиск на російській прикордонній газовимірювальній станції (ГВС) Суджа становить 57,7 атмосфери замість обумовлених контрактом 60,0 атм. Незважаючи на недотримання контрактних тисків російською стороною, Україна забезпечує стабільні поставки газу в Європу", - додали в УТГ.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія має намір продовжувати співпрацю з Україною в якості транзитера газу.